Brown spot id: what's that spot from? - epic gardening

Brown Spot ID: What's That Spot From? - Epic Gardening.

Epic Gardening is reader-ondersteund. Wanneer u koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Een bruine plek op een blad kan zo veel oorzaken hebben. Een ziekte kan optreden, of het kan een voorwaarde dat het uiterlijk van uw plant verandert. Het kan voortvloeien uit een bepaald probleem, of het kan een combinatie van problemen die ervoor zorgen dat uw plant te ontwikkelen bruine vlek symptomen en laesies. Het kan ook een zaad-bourne ziekte.

Sommige van de verkleuring die je ziet kan een zeer minimaal probleem dat gemakkelijk te verhelpen is. Sommige van de waargenomen donkere vlekken kan worden gerelateerd aan een ernstige ziekte die moet worden verzorgd zo snel mogelijk. Omdat er zoveel redenen voor bruine vlekken, het belangrijk om het probleem te identificeren en handelen.

Dus hier, goed run een lijst van redenen voor bruine vlekken problemen op een plant. Dit is in geen geval een uitputtende lijst, maar het heeft betrekking op veel van de meest voorkomende problemen die bruine vlekken en laesies veroorzaken. Gebruik deze lijst om te bepalen wat er aan de hand is, en hoe het probleem te verhelpen.

Zeer waarschijnlijk, uw plant is in omstandigheden die moeten worden aangepast om bruine vlekken te elimineren en het potentieel voor toekomstige vlekken. Als er een ziekte aanwezig is, kunnen velen worden geëlimineerd. Er zijn een paar die niet kunnen worden behandeld, en ze moeten snel worden geïdentificeerd zodat een ziekteverwekker niet verspreid naar een andere plant.

De meeste gewassen zal niet contract ongeneeslijke ziekten als ze hebben wat ze nodig hebben vanaf het begin. Soms heb je geen controle over dat bijvoorbeeld, als je een plant gekocht of geërfd, maar kijk naar het probleem als een kans om te leren en toe te passen die kennis in de toekomst. Als je de mogelijkheid hebt, geef elke plant de best mogelijke voorwaarden om te groeien in, en ze zullen voldoende weerstand hebben om te gaan met gemeenschappelijke plagen en ziekten.

Septoria bladvlek veroorzaakt bruine vlek schade over dit frambozenblad.

De overgrote meerderheid van bruine vlek gevallen ontstaan in pathogene infecties van een soort. Hier, goed bespreken de meest voorkomende schimmel, bacteriële, oomycete, en virale ziekten die bruine vlek veroorzaken. Nou onder andere hoe te handelen zodra je het probleem geïdentificeerd.

Terwijl we vaak werken met gunstige schimmels in onze tuinpraktijk, sommige zijn niet zo gunstig.

De soort varieert afhankelijk van welke bepaalde plant gastheer van de schimmel. De eerste tekenen van een septtoria bruine vlek infectie optreden op de onderste bladeren van de plant. Septoria bruine vlek wordt vaak verspreid door geïnfecteerde insecten, wind, water, menselijke aanraking, of geïnfecteerde tuingereedschap. De septtoria bruine vlek ziekteverwekker infecteert tomaten, pistachio, cucurbits, en vele andere soorten bladeren. Op nachtschade, begint met natte laesies die klein zijn en groeien tot 1⁄4 inch in de tijd. Dan als de ziekte vordert de vlekken draaien van bruin naar wit als sporen ontwikkelen en een schimmel conidia vormen. Op andere planten, de eerste symptomen van septtoria bruine vlek zijn vlekkerige donkere roodbruine vlek op bladeren die de neiging om te worden gericht op het midden van de ziekte. Om de ziekte te behandelen, verwijder beschadigde bladeren onder de plant.

gebaseerde bacteriële fungicide sprays, aangebracht in intervallen van 7 tot 10 werkdagen. Dit alles moet werken om septtoria bruine vlek te elimineren.

De eerste symptomen zijn bruine vlekken op dennennaalden die zich verspreiden om bruine vlekken te creëren in de boom overall. Naarmate het vordert, donkere zwarte sporen porken door de naalden, klaar om zich elders te verspreiden. In de herfst, naalden draaien roodachtig-bruin en vallen van de boom. Infecties zijn het meest gebruikelijk op de onderste takken van de pijnbomen, en zijn meest ernstige wanneer er lange, warme, natte zomers. Om de ziekte te voorkomen, ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte en luchtcirculatie tussen dennenbomen. Pruneer van de onderste takken, en mulch onder de bomen. Dont irrigeren met sprinkler systemen, en alleen prune tijdens droge winter weer.

in aspenbomen, vooral in bijzonder natte lenteseizoenen. Het toont zich op nieuwe aspen bladeren in mei, die nemen op bruine vlekken die bladmisvorming veroorzaken. Nieuwe scheuten buigen zich over in de vorm van een herders boef. Als de bladeren rijpen, de boom wordt meer bestand tegen de ziekte. Echter, de ziekteverwekker overwintert in scheuten en kan opnieuw aanvallen in de volgende lente. Consistente infectie kan de boom verzwakken en laat het open voor plagen en andere ziektekiemen. In bomen meer dan 15 voet, het probleem niet meestal persisteert. In jonge bomen onder de 10 voet, snoei beschadigde takken in droog weer, en vernietigen geïnfecteerde twijgen en scheuten. Terwijl fungicide sprays zijn vaak een behandelingsoptie, hier hebben ze niet genoeg effectiviteit getoond voor ons om hen aan te bevelen.

hebben meer dan 7000 soorten en gastheren in de plantenwereld, met soja als een gemeenschappelijke gastheer. De meeste roestziekten tuinders omgaan met komen uit de geslachten.

De bruine-gekleurde roest is een symptoom van sporen die wachten om te rijpen en verspreiden naar andere blad materie. Als ze blijven op plantaardige materie, parasiteren ze het blad en stam weefsel, het produceren van een andere ronde van sporen die bewegen naar andere bladeren. Indicaties uw omgaan met roest show in de zomer door de herfst. De eerste tekenen zijn oranje, rood, geel, of bruine puisten of ronde vlekken, op de bladeren en stengels. Soms zijn ze aanwezig op bloemen en fruit. Bladeren kunnen ook voortijdig vallen. Planten roestbestendige rassen voorkomt de verspreiding ervan in uw tuin. Het verstrekken van voldoende ruimte voor goede luchtcirculatie werkt ook. Als het seizoen begint, passen koper fosfamides op ten minste 5 keer.

Anthraxnose kan bruine vlekontwikkeling veroorzaken op bladeren zoals deze yam.

is een andere veel voorkomende schimmelziekte die bruine vlek veroorzaakt op bladeren en fruit. Sojabonen is algemeen besmet Wat onderscheidt het van anderen waarover we hebben gesproken tot op dit punt is het begint met een grote bruine vlek die verspreid over het oppervlak van brede bladeren. Op maïs, de verkleuring en laesies zijn gebonden en streaky. De strepen of vlekken verwijden en kan zwarte bladeren veroorzaken in het voorjaar en vroege zomer. Meestal, anthraxnose rillingen uit als het weer warmt. Maar als de symptomen worden niet gecontroleerd het probleem kan bewegen naar fruit. Neem olie is een uitstekende behandeling voor anthraxnose. Koper fungiciden en zwavel fungiciden helpen ook om de kwestie te behandelen. Dip geoogste vruchten in warm water om eventuele resterende schimmels te elimineren.

genus, meestal van invloed op soja. Het begint op brede bladeren als donkerbruine vlekken prolifereren over het weefsel, soms het ontwikkelen van een gele ring. Beschadigde bladeren zal verwelkt als donkere vlekken bewegen over hun oppervlak. De schimmels zal sporifiëren op fruit als ook in de vorm van zwarte vlekken als geïnfecteerde bladeren niet worden behandeld. De meeste tuinders omgaan met ongeveer 13 soorten van alternaria. Linkse gewas residu is soms de schuldige voor de voortzetting van de schimmels. Zodra bruine vlekken tonen zich, tuinders moeten bladeren behandelen met koper fungiciden en zwavel fungiciden. Voorkomen van de ziekte door het zuiveren van gewas residu aan het einde van het groeiseizoen. Groei ziektevrij zaad, en gebruik druppelbevloeiing die water uit bladeren houdt. Geef uw groenten en vruchten genoeg ruimte voor een goede luchtcirculatie.

Gerelateerd aan roest, deze bruine vlek vormt op gras grasmat. Het komt voor in het warme midden tot late zomer, wanneer het weer is warm en vochtig. De eerste tekenen zijn cirkelvormige of langwerpige patronen van lichtgele verkleuring die optreden in het gras. Het blijft naar buiten verlaten van kleine stukjes groen in het midden van elke patch. Aangezien het zal optreden in het groeiseizoen, vaak de eerste verschijning van symptomen is een teken dat zijn al goed op weg, vooral in soja gewassen. Maar dit is wanneer je wilt behandelen. Dont maaien of lopen op geïnfecteerde gebieden op dit moment, omdat de ziekteverwekker overleeft in de gele vlekken. In plaats daarvan, behandel ze met fungicide sprays. Wacht om te fertiliseren totdat de ziekte is niet langer invloed op uw gazon.

ontwikkeld door infectie door de bacteriële ziekteverwekker.

kan zich ontwikkelen op bladeren en fruit. Het begint als een gele vlek die begint te bruin als het vordert. Op dit moment is de marge van de plek wordt omringd door een gele marge, vooral op peulvruchten zoals soja. De bacteriën vaak overwinteren in onkruid. Planten rassen die weerstand tegen infecties hebben aangetoond is een preventiemethode. Behandel zaden met fungiciden vóór het planten. Tot onder geïnfecteerde specimens diep in de bodem. Dan laat de grond met bestaande beplanting te solariseren voor ten minste 2 maanden voor het planten opnieuw. Fungiciden kunnen de ziekte ook consequent behandelen wanneer toegepast in toepassingen met 7 tot 10 dagen intervallen.

veroorzaakt bruine laesies die zijn doordrenkt van water en uiteindelijk necrotisch worden. Ze hebben vaak een onregelmatige vorm en gele marges. Op soja, de bacteriële ziekteverwekker creëert roodachtig-bruine laesies.

is de soort bacteriën die bleke symptomen veroorzaakt, hoewel ze sterk variëren van gewas tot gewas. Het wordt vaak overgedragen door geïnfecteerde zaden. Het overwintert ook in onkruid verspreiden naar gewassen in de wind en water. Behandel zaden met fungicide sprays voor het planten. Helaas, er is niet veel dat je kunt doen wanneer de infectie begint als er geen behandelingen.

krijgt zijn naam van door water doorweekte bruine vlek laesies die gele halo's hebben, die de eerste tekenen van infectie vertonen. Het komt het meest voor in bonen, in het bijzonder soja. De laesies verschijnen op een blad nadat het in contact is gekomen met geïnfecteerde gewassen residu, of wanneer het groeit van geïnfecteerde zaden. Geïnfecteerde bladeren worden dan erger in koele, natte seizoenen. Beheer bruine vlek van deze blight op dezelfde manier als u zou gemeenschappelijke bacteriële blight. De laesies kunnen zich ontwikkelen tot een punt waar nieuwe groei isnt mogelijk, en folders sterven af voordat ze kunnen ontwikkelen.

Bacterial blight creëert bruine strepen en vlekken op graangrassen.

water schimmels veroorzaakt donkere bruine vlekken aan de basis van zaailingen. Het treedt op in zaad-start in media die niet goed draineren of blijft nat voor te lang. Er zijn twee soorten van demping-off: pre-emergent die invloed heeft op nog-tot-sprout zaden; en post-emergent die zaailingen veroorzaakt plotseling verwelkt en vormen een donkerbruine plek aan de basis van de stengel. Te veel schaduw en warm weer kan leiden tot omstandigheden waarin deze water schimmels gedijen. Er is geen genezing, maar preventie is de sleutel. Niet kiemen geïnfecteerde zaden omdat de pathogeen overleeft in hen. Ook bekend als wortelrot, deze ziekte is overvloedig in continu gekroped soja velden die zijn gedraaid genoeg. Dat is waarom gewasrotatie van sojagewassen zeer belangrijk is omdat de schimmel ook in bladstof zal blijven hangen en cultiveren van andere gewassen.

water schimmel die laesies veroorzaakt op bladeren waar ze mee in contact komen. Slechte drainage is een enorme factor in de gevoeligheid van bladeren in de ontwikkeling van de infectie. Laaggelegen planten in de buurt van slechte drainage kan nemen op bruine bladvlekken die premature bladdruppels kunnen veroorzaken. Het verstrekken van goede drainage en adequate voedingsstoffen ter ondersteuning van gezonde wortelgroei is het belangrijkste in de preventie van deze ziekte. Nogmaals, soja is bijzonder gevoelig.

Later stadium mozaïek virussen kunnen geleidelijk ontwikkelen gele en bruine vlekken.

veroorzaakt een ringed bruine vlek op appels, peren, en steenvruchten. Het vermindert gewas kracht en veroorzaakt schade aan bladeren. Het virus dat de ziekte veroorzaakt een trichovirus in de.

familie wordt verspreid door contact met geïnfecteerde wortelstam. Er is geen genezing, dus de best mogelijke preventie voor de virale ziekte is om ervoor te zorgen dat u de aankoop van ziektevrije wortelstam.

die donkere bruine vlekken vertonen zijn vaak in de laatste stadia van de infectie. Er zijn meer dan 150 virale pathogenen die waargenomen mozaïek symptomen van gele mottering van bladeren veroorzaken veroorzaken. Als het virus repliceert de gele motting veroorzaakt bladkrullen en bruin worden. Sojabonen, andere bonen gewassen, tabak, komkommer, en tomaten zijn slechts een paar van de vele gevoelige gewassen die aanzienlijke verliezen van deze virussen kunnen ervaren. Bladgroei zal vervormd en soms schoenentring van bladeren kan optreden. Er is geen behandeling voor deze virale symptomen, dus voorkomen van het virus is de sleutel. Trek alle besmette gewassen en vernietig ze om verspreiding naar andere gewassen te voorkomen.

symptomen van gele stippeling zijn een voorloper van bruine vlekken op bladmateriaal. De symptomen komen van virussen in het geslacht.

Het beïnvloedt leden van de Solanaceae familie. Terwijl de symptomen variëren voor elke gastheer, ader clearing, mottling, en necrotische lijnen worden vaak gezien. Bladeren bruin en fruit en de planten kunnen stunt worden. bladluizen zijn de belangrijkste vector voor deze infectie. Controleer ze en je zult voorkomen dat het virus in het algemeen.

is een andere ziekte die bruine laesies laat in de infectie stadia ontwikkelt. Het begint met gele ringen die necrotisch worden als het virus repliceert. Thrips zijn vectoren voor dit virus en moet worden gecontroleerd om de proliferatie ervan te voorkomen. Groei tomatenrassen met resistentie tegen het virus. Als uw tomaten zijn geïnfecteerd, verwijder ze en vernietig ze. Plaats geen nieuwe tomaten in de buurt van het gebied waar de infectie zich heeft voorgedaan.

worden veroorzaakt door virussen die ringen maken op fruit eerst, die necrotisch en bruin worden als hun hoeveelheid toeneemt. Het beïnvloedt vruchten van alle soorten in een breed bereik. Verminder de frequentie van het virus door het beoefenen van de juiste timing van zaaien zaad en transplantatie. Als een veld bekend is dat ringspot infectie aanwezig is, zaai niet opnieuw zaad totdat een bodemtest toont dat de grond vrij van het virus is. Controleer de verspreiding van het virus door alleen groeiende rassen en wortelbestand dat ziektevrij is.

zijn alle voorkomende insecten ongedierte verantwoordelijk voor de ontwikkeling van bruine vlekken in veldgewassen en tuinen. Dat is omdat ze vaak vectoren voor virale of schimmelziekten die helpen bij de ontwikkeling van verspreide ziekte materie, of dat nu in de vorm van zuigen op bladmateriaal of gewoon landen op bladeren verhogen van een ziekte bereik. Het beheer van deze ongedierte varieert van insect tot insect, maar over het algemeen, verminderen hun aanwezigheid in uw tuin door het verstrekken van hoogwaardige veld- en tuinomstandigheden om een gewas gevoeligheid voor ziekte en plagen te verminderen.

Om specifieker te zijn, bladluizen, spinnenmijt en trips zijn sapsukkers die viraal materiaal in bladweefsel kunnen injecteren terwijl ze zich voeden. Bladepers landen gewoon op een blad en veroorzaken virale overdracht in snelle timing vaak een kwestie van een paar minuten. Gnat-larven kunnen schimmelziekte overbrengen door het naar de wortels te brengen waar hun volwassen lichamen worden gevormd. Beheer van deze ongedierte wordt het best uitgevoerd door het aanmoedigen van hun natuurlijke roofdieren en het toepassen van organische insecticiden in het veld, zoals.

Verwijderen van akkerland en puin uit besmette gewassen is ook belangrijk. Als er een hoge incidentie van deze plagen in uw tuin en het beheer is moeilijk, kan het nuttig zijn om uw gewasbeschermingsstrategie te verbeteren door het opnemen van chemische insecticiden. Dit is de laatste redmiddel, echter, en moet worden opgenomen met passende organische en culturele maatregelen.

Schaal op een blad kan, van een afstand, eruit zien als een bruine vlek.

Het bereik van bruine vlekken stopt niet bij de ontwikkeling van sporen op conidia, noch eindigt het met schimmels of virussen. Soms de normale omstandigheden voor een plant gewoon niet aanwezig, en bruine vlekken verschijnen op bladeren door middel van die algemene omstandigheden.

dit kan leiden tot een gele kleur en uiteindelijk bruinen bladeren die worstelen met het absorberen van de juiste voedingsstoffen.

is zeer belangrijk in dit verband.

Dit kan omstandigheden creëren waar sommige rassen van huisplanten of gewassen nemen op geel tot bruin in kleur lagere bladeren.

Als er bladbruining en laesies optreden kan de dader a.

Als de onderste bladeren van uw plant eraf vallen, te veel water en voedingsstoffen aanwezig zijn. Vergeet niet om te overbemesten, water goed in warm water, en voldoende voedingsstoffen in de grond om de bladkleur consistent te houden, en om lagere bladeren op de stengel te houden.

V: Hoe kom je van bruine vlekken op bladeren af?.

A: Het hangt af van de oorzaak van het bruinen. Zie de categorieën hierboven om te bepalen wat de oorzaak is, en ga vanaf daar.

Q: Moet ik bladeren afsnijden met bruine vlekken?.

Sommige schimmelaandoeningen worden behandeld door bladeren te verwijderen die tekenen vertonen van het ontwikkelen van conidia of laesies die afkomstig zijn van schimmels. Maar andere voorwaarden vereisen weefsel blijven verbonden voor herstel.

Het beste is om niet over de patch te lopen of te maaien omdat dit zal resulteren in een hoge verspreiding van sporen naar andere gebieden van de werf.

A: De overgrote meerderheid van de bladvlekken kan worden genezen. Echter, alle virale pathogenen die hier genoemd worden vereisen de verwijdering en verwijdering van het hele gewas.

[sensorische tuin Ideeën: het stimuleren van de zintuigen.

Echinacea Purpurea: het kweken van paarse steenbloem.

Ik schiep epische tuinieren om te helpen leren.

hoe te groeien alles, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

U kunt de palm dan naar binnen halen of beschut onder een overkapping zetten.

"); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax.

Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de. De Cycas revoluta is een plant met vele bijnamen. Dit hoeft u niet te doen, maar maakt de palm wel mooier. ook wel "cycaspalm", "smalbladige sagopalm" of "vredespalm" genoemd behoort tot de. De Cycas revoluta is gevoelig voor aanraking.

Het is een sterke kamerplant die je tijdens de lente en zomer eventueel buiten kunt zetten.

Omdat het blad relatief hard is, zal het de plant niet schaden, maar uiteraard wil je liever geen ongedierte op de plant. (Enkel voor informatie over filiaal Wezep). De Cycas revoluta wordt vaak omschreven als een. Er mag absoluut geen laagje water onderin de pot komen te staan, dit vergroot de kans op wortelrot. De (mannelijke) microsporofyllen staan in een. Hierdoor heeft de palm voldoende ruimte om meer wortels te ontwikkelen. De kamerplant begint dan sneller te groeien, waardoor deze sneller herstelt van het verpotten. Heeft u een mooie Cycas Revoluta kunnen vinden in ons unieke assortiment? Bestel dan snel online en binnen enkele werkdagen wordt de palm al bij u thuisbezorgd.

Denk bijvoorbeeld aan een plek op zolder of in de slaapkamer.

Een grotere pot stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creeërt een grotere waterbuffer omdat de grond meer vocht kan opnemen. Schimmel leidt echter vaak tot problemen. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Voor temperaturen onder de -3 graden kunt u de palm het beste beschermen om beschadigingen te voorkomen. Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser. Van welke plant wil jij meer weten over de verzorging?. Zo kan de Cycas revoluta al zijn. Probeer de Cycas zo min mogelijk te beschadigen, door enkel de zijscheut af te snijden.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas revoluta

Het kan soms wel tot een jaar duren voordat de Cycas een nieuwe bladkrans aanmaakt.

Bekijk de Cycas palmen in ons assortiment.

Zo geniet u nog jarenlang van deze prachtige palm. Wees daarom zuinig met water geven want de palm is gevoelig voor te veel water, er mag absoluut geen overtollig water in de pot zitten. container-order-button > span'). er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Het is een sterke kamerplant die je tijdens de lente en zomer eventueel buiten kunt zetten. Zij kunnen u helpen bij het vinden van een geschikte palm voor uw terras, tuin of interieur.

 Verpot de plant in de lente of direct na aanschaf.

Doe dit wel pas als echt de hele veer geel is omdat de palm eerst alle voedingsstoffen uit de veer zal halen. Zodra de kamerplant in de kern nieuw blad gaat aanmaken heeft de plant meer water nodig. Dit kun je helpen voorkomen met een pot met drainagegat (zoals. In de winter mag de grond gerust 4 tot 6 weken droog staan. We raden daarom aan om de sagopalm. Filter218241_checkbox:checked").

Bemest de binnenplant met vloeibare voeding in de lente en zomer.

Raakt jouw Cycas onverhoopt toch besmet? Dan vind je op Plantje. Kijk altijd goed op de verpakking hoeveel voeding u moet geven. Plaats de plant buiten bereik van dieren en kinderen. De vredespalm heeft minimaal 3-5 uur indirecte zon nodig om goed binnen proportie te blijven groeien.  komt uit de familie Cycadales.

U kunt uw Cycas Revoluta sproeien om de gezondheid van de bladeren te bevorderen.

Kleuren veel bladeren in korte tijd geel? Dan heeft de plant mogelijk. In de zomer is het raadzaam water te geven wanneer de grond begint op te drogen. In de lente en zomer kan deze kamerplant ook naar buiten. Het is een oud ras en kan, als u de plant goed verzorgt, maar liefst honderd jaar oud kan worden. Cycassen vragen weinig onderhoud, omdat de plant langzaam groeit en weinig water nodig heeft. LEES ALLES OVER WANNEER JE PLANTEN MOET VERPOTTEN ». Deze bladeren zullen niet meer groen worden. Wij bezorgen binnen heel Europa. Laat de plant wel geleidelijk wennen aan direct zonlicht.

Zo krijgen de wortels alle ruimte om te groeien.

Omdat het harde blad weinig dieren verleidt om erop te kauwen is het risico beperkt. planten enigszins op kleine palmachtige boompjes lijken, zijn ze meer verwant aan. Als langzame groeier heeft de vredespalm niet meer nodig. Met de milde winters die we tegenwoordig kennen in Nederland, is dit prima te doen. De laatste stap: geduld hebben! Het kan namelijk wel. Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen. Dit kan zonder gewenning leiden tot verbranding. De Cycas Revoluta komt oorspronkelijk uit Japan. De (vrouwelijke) macrosporofyllen staan in kransen om de stam van de plant.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen