Het kweken van cissus amazonica: how to care for the amazon jungle vine

Het kweken van Cissus Amazonica: How To Care For The Amazon Jungle Vine.

Het groeien van Cissus Amazonica: How To Care For The Amazon Jungle Vine.

Voor velen, het zien van een dikke massa Engelse klimop kruipen de zijkant van een baksteen huis is een ding van schoonheid.

Echter, echte klimop planten (het geslacht Hedera) kunnen invasieve en alle zijn giftig tot op zekere hoogte.

Het goede nieuws is dat er vele andere vinning planten in de Vitaceae familie die grote substituten te maken.

Een van deze is Cissus amazonica (SISS-us am-uh-ZOH-nik-uh), vaak aangeduid als ofwel amazon jungle wijnstok of.

is een groot voorbeeld, met zijn aantrekkelijke bladeren en de mogelijkheid om te worden gekweekt als een jaarlijkse of vaste plant.

Deze winterharde inheemse van het Brazilië en Amazone regenwoud en het geslacht Cissus is een kleine, huisdiervriendelijke klimmer die zeker behagen.

Over het algemeen bereikend 3 voet hoog en een beetje onder 2 voet breed, dit kleine klimmertje of hangende mandhuisplant is lang niet zo agressief als zijn klimop familie.

Het kan een zeer langzame teler, maar met de juiste vochtigheidsniveaus zal plotseling tot leven komen, het bereiken van zijn volledige grootte na 2 tot 5 jaar.

De donkergroene bladeren zijn de belangrijkste showtopper, met een groen op zowel wijnstok als blad dat kan variëren in kleur van blauwgroen tot zilvergroen, en soms bladeren zal ontwikkelen een bordeauxachtige onderkant.

Zowel de bladeren die kunnen groeien zolang 5 centimeter en stengels hebben de neiging om een stof af te scheiden die kan worden verward met een besmetting, maar is perfect natuurlijk en niet-toxisch.

Cissus planten, in het algemeen, dont bloeien binnenlandse, en Cissus amazonica is geen uitzondering.

Binnen of buiten, deze plant is zo pietluttig dat je waarschijnlijk nooit zal zien bloeien.

Liana's (of houtachtige wijnstokken) worden gebruikt om te leven in de beschutting van een bos bladerdak en dont direct zonlicht zeer goed omgaan.

In plaats daarvan, zal een helder indirect licht of gedompeld zonlicht het beste werken voor deze plant.

In tegenstelling tot echte klimop planten, zijn best om te veel schaduw te vermijden voor deze plant als het kan ontwikkelen bodem schimmel als er niet genoeg licht om de grond te houden van te nat.

Over nat gesproken, deze plant heeft een hoge vochtigheid nodig.

Poging om het te laten groeien in gematigde kamer nederigheid kan werken, maar de plant zal traag en minder levendig zijn.

In plaats daarvan moet je proberen om het te houden in een hoge vochtigheid van 70 tot 80% procent, op dat moment zal het absoluut gedijen.

De meeste kwekers houden het liever in een terrarium of kas, maar je kunt er ook voor kiezen om een bevochtiger of kiezelbak te gebruiken om de vochtigheidsniveaus omhoog te houden.

Een interessant neveneffect van een lagere vochtigheid is dat de plant weigert te klimmen, wat een kwestie van frustratie is geweest voor veel eerste kwekers.

Echter, de plant zal grijpen op alles in bereik wanneer zijn voldoende vochtig.

Deze plant kan worden gekweekt buiten in USDA winterhardheid zones 10c tot 12, maar kan lijden aan de lagere luchtvochtigheid in de buitenlucht in de meeste gebieden.

Binnen, zijn zeer vergevingsgezind en kan omgaan met temperaturen van 50 tot 85° graden Fahrenheit.

Echter, het beste zal genieten van een dagbereik van 70 tot 85° graden Fahrenheit en nachtelijk bereik van 50 tot 65° graden Fahrenheit.

Wees voorzichtig om de plant niet bloot te stellen aan tochten, omdat plotselinge temperatuurveranderingen kunnen leiden tot flauwvallen en andere problemen.

Ruimtetemperatuur gedistilleerd water of natuurlijk regenwater is het beste voor deze plant.

Met behulp van de nat-en-droog methode, water deze plant wanneer de grond droog is van de weg naar beneden, langzaam en gelijkmatig gaan tot vocht sijpelt uit de afvoergaten.

Wees zeer voorzichtig niet te over water of laat de grond volledig uitdrogen, want beide kunnen ernstige schade toebrengen aan de plant.

In de winter, minder water geven, maar voeg hier en daar een kleine hoeveelheid water toe om ervoor te zorgen dat de grond nooit volledig droog wordt.

Voer de plant 1 tot 2 keer per maand in het voorjaar en de zomer met behulp van een uitgebalanceerde vloeibare meststof verdund tot de helft en halveren tot de helft van die frequentie in de herfst en de winter.

Voeg de meststof direct na een besproeiing toe om chemische brandwonden te voorkomen.

Merk op dat veel kwekers de voorkeur geven aan tijd om hun voeding om de vier besproeiingen in de groeiperiode en elke 6 in de slapende periode.

Amazone klimop plant is gelukkig in een goede, licht zure pot mix, zolang als de goed draining.

Je wilt misschien wat perliet toevoegen om ervoor te zorgen dat de grond goed draineert.

Het zal om de 2 tot 3 jaar moeten worden ingeruild, ter vervanging van de grond wanneer je dat doet.

Aangezien deze plant zeer gevoelig is voor transplantatieschok en liever licht wortelgebonden is, zijn best om slechts zo vaak als nodig te bepotten.

U kunt ervoor kiezen om af te studeren naar één containergrootte groter of de plant in dezelfde pot te houden om de groei te beheersen.

Het besproeien van de plant 24 uur voor het verpotten kan helpen tegen het risico van transplantatieschok, evenals proberen om de wortels niet meer dan nodig.

Het snoeien van uw cissus is een gemakkelijke zaak, maar de plant niet omgaan met schade goed, zodat u wilt altijd scherpe, steriele schaar gebruiken en enkele sneden te maken.

Verwijder alle beschadigde of zieke bladeren, snijden onder elke verkleuring om verspreiding van mogelijke infecties te voorkomen.

Je kunt de stengels ook knippen voor gebruik bij voortplanting op dit moment.

Zoals vermeld, zijn stam- of bladtipdoorsneden gedompeld in een wortelhormoon de meest voorkomende manier om deze plant voort te planten.

Echter, het is ook mogelijk om zich te voort te planten door verdeling.

Deze plant is niet droogte tolerant en de hoge vochtigheid die het nodig heeft kan leiden tot schimmel- en bacteriële infecties zoals wortelrot, botrytis, hartrot, rode lood-vlek, en zuidelijke vlekken.

Op dezelfde manier, vocht liefdevolle ongedierte kan een probleem zijn, met de meest voorkomende indringers zijn bladluizen, groenvlieg, meelbugs, schaal, rode spinnenmijt, trips, en witvlieg.

Hoewel niet precies eetbaar, de plant is niet giftig voor zowel mensen als huisdieren.

Te veel van de wijnstok of bladeren kan leiden tot misselijkheid, braken, of verlies van eetlust, maar geen ernstige symptomen.

Deze plant ziet er geweldig uit bij het beklimmen van een bamboe trellis of mos paal waar de tentakels hechten. Is het ook thuis cascading over de rand van een hangende mand.

Het is ook een populair alternatief voor echte klimop planten vanwege zijn kleinere omvang, minder agressieve groei gewoonte, en niet-toxische aard.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en het koppelen aan Amazon.

Creative Commons Attribution-ShareAlike License.

1 x Cycas Revoluta Palmfarn Sagopalme Zimmerpflanze.

Direct voor een raam op het noorden is ook mogelijk. It is one of the most widely cultivated cycads, grown outdoors in warm temperate and subtropical regions, or under glass in colder areas. In many areas of the world, it is heavily promoted commercially as a landscape plant. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. / let aFilterLables = GetCheckedColorsNamesByParent(oParentFilter); /* Niks geselecteerd, hoeft hier verder niks te gebeuren. Namelijk dat de palm sneller groeit wanneer de wortels de ruimte hebben. Cycas revoluta - stam 35-45 cm - totale hoogte 130-150 cm - pot Ø 45 cm [pallet]. Ook raden wij aan een zak hydrokorrels onder de kluit uit te gieten.

In de winter mag de grond gerust 4 tot 6 weken droog staan.

Echter, sproei nooit wanneer de plant in de volle zon staat, de druppeltjes werken als vergrootglas en zal het licht bundelen en door de bladeren laten branden. Cycas revoluta - stam 50-60 cm - totale hoogte 140-160 cm - pot Ø 50 cm [pallet]. Bij twijfel kun je beter te weinig dan te veel water geven. The trunk is very low to subterranean in young plants, but lengthens above ground with age.

Cycas revoluta is verkrijgbaar in veel verschillende maten; er is voor iedereen wel een Cycas revoluta.

The ASPCA Animal Poison Control Center estimates a fatality rate of 50 to 75% when ingestion of the sago palm is involved. Geef de Cycas tijdelijk meer water wanneer deze een nieuwe bladkrans aanmaakt. Het zal zichtbaar worden door geel blad. Kennedy, New Phytologist, April 1981, Volume 87, Issue 4, pages 751759.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.

BONSAI CYCAS REVOLUTA SIAMENSIS PLANT PIANTA. 1 grosse graine (ovule) de SAGOU DU JAPON (Cycas revoluta)E410 SAGO PALM SEEDS. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']'). In de lente en zomer kan de Cycas naar buiten, maar het is aangeraden om de volle zon te vermijden.

Cycassen verbruiken weinig water.

Cycas revoluta femmina ** (1 pianta V18-18x16).

 komt uit de familie Cycadales.  Indien dit wel het geval is raden wij aan deze direct te verwijderen met een harde waterstraal. United Kingdom: Mitchell Beazley. De bloemen op de vrouwelijke exemplaren zijn nauwelijks zichtbaar. Cycas Revoluta 1 Plante En Vase Carré Cicas Pas De Dioon Encephalartos. K138) Cones from Coniferous Tree Cycas Revoluta Botany History 1857 Engraving. Cycas revoluta x multifrondis 2-3cm, hybride rustique, cold hardy palm. The petiole or stems of the sago cycad are 610 cm (2.

They grow out into a feather-like rosette to 1 m (3.

Doe dit absoluut niet in de winter. Cycas Revoluta - Sago palm, 100 seeds, Bulk pkt. Bij een raam op het zuiden is een afstand van 2-3 meter van het raam aan te raden. Algemene info over stekken en vermeerderen. is the primary volatile compound emitted from the male and female cones of. Very Hardy! SAGO PALM Cycas Revoluta Cyclad Popular Patio, 3 Huge Rare Seeds. Uw specialist in exotische planten en bomen.

De (vrouwelijke) macrosporofyllen staan in kransen om de stam van de plant.

Botha CJ, Naude TW, Swan GE, et al. Trunks can branch several times, thus producing multiple heads of leaves. Manoj K Mourya, Archana Prakash, Ajay Swami, Gautam K Singh and Abhishek Mathur, World Journal of Science and Technology, 2011, Vol 1, No 10, pages 11-20 (. Ook daardoor kunnen de bladeren verkleurd raken. Cycas revoluta - totale hoogte 60-80 cm - pot Ø 17 cm. / if(aValues[0] === oRangeSlider. Cycas Revoluta 1 Plante En Vase Carré Cicas Pas De Dioon Encephalartos.

CYCAS "Revoluta" plant de 50 à 60cm de diamètre !!.

Een grotere pot stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creeërt een grotere waterbuffer omdat de grond meer vocht kan opnemen. Knight MW, Dorman DC | Vet Med | 1997 | 92(3):260-272. Cycas revoluta Hembra (1 Planta V18-18x16). The sago cycad can be distinguished by a thick coat of fibers on its trunk. Tijdens de zomer en lente periodes dient uw Cycas revulta goed gevoed te worden. Filter eventueel de voorloop eraf. Omdat het blad relatief hard is, zal het de plant niet schaden, maar uiteraard wil je liever geen ongedierte op de plant. Cycas revoluta x multifrondis 1-2 feuilles, hybride rustique, cold hardy palm. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + '].

9 in) long and have small protective barbs.

Lees hierover meer informatie bij het kopje 'snoeien'. 2x Cycas Revoluta Sagu Sago Palma Sagopalme Giardino Piante - Seme #414. Cycas revoluta Female (1 Plant V18-18x16). In de lente en zomer kan deze kamerplant ook naar buiten. Cycas Verzorging tips & informatie - 123planten.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas revoluta

Het verpotten van een Cycas revulta waarvan de kluit is doorgegroeid brengt een paar voordelen met zich mee.

Wanneer dit het geval is bij een blad kunt u simpelweg de stengel doorknippen vlakbij de stam.

container-order-button > span'). Vermeerderen is alleen mogelijk door middel van zaad. Waar plaatst u de Cycas revoluta? . De soort is reeds fossiel bekend van de warmere. This very symmetrical plant supports a crown of shiny, dark green leaves on a thick shaggy trunk that is typically about 20 cm (7. De Cycas wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn sierlijke bladeren op een stoere en robuuste stam.

te stekken of de zaden te oogsten en te planten.

usually defoliates in winter in this temperate climate, but will usually flush (grow) several new leaves by spring. and an unidentified toxin which has been observed to cause hindlimb paralysis in cattle. Indien een gehele 'veer' geel is knip je deze bij de stam af. shows the presence of alkaloids, steroids and tannins while the chloroform extract shows the presence of saponins, tannins and sugars. Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag. This page was last updated: 29-Jan 14:03. Zorg daarvoor dat de grond is uitgedroogd voordat u hem weer water geeft.

Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.

op de IUCN Red List of Threatened Species. Filter218241_checkbox:checked"). Cycassen vragen weinig onderhoud, omdat de plant langzaam groeit en weinig water nodig heeft. De bladeren werden in sommige gebieden gebruikt op. Toch is het niet altijd een gemakkelijke plant, wanneer de verzorging niet ideaal is, is het herstel ook traag. Verhandelingen uitgegeeven door de hollandse maatschappy der weetenschappen, te Haarlem 20(2): 424, 426427. ' + iNewStaffelPrice; ePriceElement.

U kunt inloggen in uw account en bestellingen plaatsen!.

De Cycas wordt voornamelijk toegepast als kamerplant. Als de Cycas niet genoeg licht krijgt zullen de bladeren extra lang worden, wat niet in proportie is. Cycas revoluta Männlich (1 Pflanze V20-20x20). WIJ ZIJN GEWOON GEOPEND BINNEN ONZE OPENINGSTIJDEN. CYCAS REVOLUTA , PALMA CICAS, PIANTA GIARDINO, PALMETTA NANA, GIARDINAGGIO.

/ let aFilterLables = GetCheckedFilterNamesByParent(oParentFilter); /* Niks geselecteerd, hoeft hier verder niks te gebeuren.

Deze kunnen het beste gesnoeid worden, en de plant verplaatst worden naar een plek met meer licht. Filter-Window select#Filter_ProductPropertyCheckbox_309849"). voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen. Geel blad is niet meer te redden en kan je het beste verwijderen. Gebruik geen hydrokorrels op de bodem, het stilstaande water wat zich tussen de hydrokorrels verzameld kan minder gemakkelijk door de wortels worden bereikt en gaat rotten. Of stel ons een vraag, wij helpen je graag verder. 2x Cycas Revoluta Sagu Sago Palme Sagopalme Jardin Plantes - Graines #414. Plaats de plant buiten bereik van dieren en kinderen. Bruine of gele bladeren kan betekenen dat er juist te weinig water wordt afgegeven.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen