Het kweken van philodendron geschilderde lady: hoe te zorgen voor geschilderde lady philodendrons

Het kweken van Philodendron Geschilderde Lady: Hoe te zorgen voor geschilderde Lady Philodendrons.

Groeiende Philodendron Geschilderde Lady: Hoe te zorgen voor geschilderde Lady Philodendrons.

Philodendrons (fil-oh-DEN-dron) zijn misschien wel de meest beroemde planten in de

familie, met honderden soorten en ontelbare cultivars.

Zijn oorsprong is niet geheel bekend, maar het geloofde dat de planten maker, Robert H. McColley, kruiste twee andere cultivars te krijgen Beschilderde Vrouwe in de jaren 1960.

Gebaseerd op het weinig bewijs dat we hebben van haar ouders, een geaccepteerde wetenschappelijke naam voor de plant is.

Deze ietwat zeldzame vaste plant wordt soms verkocht onder de bijnamen Baursea, Calostigma en Meconistigma.

Geschilderde dame is een relatief langzame kweker en heeft de neiging om een volwassen indoor hoogte van ongeveer 5 voet te bereiken wanneer deze goed wordt ondersteund.

Het heeft een enigszins bossige verschijning, met zijn lange bladeren waardoor de plant 12 tot 16 inch breedte bereikt.

De planten bladeren zijn glanzend en hartvormig.

Jonge bladeren hebben een neon groene kleur die vervaagt als ze rijpen in een diep groen met vlekken van geel die lijken op verf splotches.

De aderen en bladluizen delen de rood-roze tint van zijn moedersoort, waardoor het nog meer kleur krijgt.

Een ding om op te merken is dat de bladeren vaak ongeveer 6 inch lengte binnen bereik hebben, maar kunnen groeien tot 1 voet lang wanneer gegeven de juiste omstandigheden.

Net als bij andere filodendrons, is het uiterst zeldzaam voor Geschilderde dame om in eigen land te bloeien.

Als het doet, de groene, witte en crème-gekleurde bloeiwijze is onopvallend en geeft een onaangename geur af.

Deze filodendron vereist helder, indirect licht als je wilt de beste resultaten.

Het kan gedeeltelijk schaduw tolereren, maar je verliest de variatie.

Evenzo kan directe blootstelling aan zonlicht resulteren in verschroeiend, omdat dit geslacht is aangepast om te leven onder een dichte bladerdak.

Een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat de plant krijgt genoeg licht is om het naast een zuid-georiënteerd venster waar de zonnestralen wont direct raken.

Je kunt ook een puur gordijn gebruiken om het zonlicht te filteren.

Als je een raam hebt naar het oosten of westen dat ongeveer 3 uur volle zon krijgt maar beschaduwd is van het hardere middaglicht, zijn dit plekken waar de plant daadwerkelijk kan genieten van direct zonlicht.

Ten slotte reageert Geschilderde Vrouwe goed wanneer natuurlijk licht wordt vergroot met kweeklampen.

Als tropische plant, Geschilderde Vrouwe houdt van matig tot hoge vochtigheid.

De plant zal prima zijn op 40% tot 60% procent maar kan kleinere bladeren ontwikkelen.

Echter, vermijd vochtigheidsniveaus boven 80% tot 85% procent, aangezien dit het risico op schimmelinfecties drastisch verhoogt.

Je kunt de vochtigheid verhogen met een kiezelbak, plantengroep of een bevochtiger.

Het doet het ook echt goed in terrariums. Het is mogelijk om deze plant buiten te kweken in USDA winterhardheid zones 9b tot 11, maar ze gaan veel beter binnen.

In tegenstelling tot de meeste filodendrons, Painted Lady is veel minder tolerant voor temperatuurschommelingen.

Idealiter, moet je het houden in een temperatuurbereik van 68 tot 80° graden Fahrenheit, maar het kan tolereren tot 55° graden Fahrenheit.

Echter, de plant zal gaan slapen bij deze temperaturen, en alles onder 50° Fahrenheit kan permanent schade aan het blad.

Je moet ook de plant weghouden van bronnen van plotselinge temperatuurverschuivingen, zoals airconditioners, ventilatieopeningen of vaak gebruikte deuren.

De natte en droge methode werkt geweldig voor deze plant.

Steek gewoon je vinger in de grond en water als de grond droog is 1 tot 2 centimeter naar beneden.

Gebruik altijd gedistilleerd of natuurlijk regenwater voor deze plant omdat het gevoelig kan zijn.

Giet langzaam en gelijkmatig, werk je weg rond de plant en doe je best om er geen water op te krijgen.

Stop wanneer je ziet dat vocht uit de drainagegaten sijpelt of het bodemoppervlak niet langer absorbeert in hetzelfde tempo dat je giet.

Een uitgebalanceerde vloeibare huisplant meststof is ideaal voor deze Philo, en je zult niet veel nodig hebben.

Je kunt het een volledige dosis maandelijks geven in de lente en zomer (volgens de instructies van de verpakking) of een dosis die elke twee weken wordt verlaagd tot de helft tijdens deze groeiperiode.

Goed drainerende grond met een licht zure tot neutrale pH (6.

Als alternatief kun je gaan met een bodem fre4e mix door het volgende te combineren:.

Deze mix is perfect uitgebalanceerd en zal ook werken voor de meeste aroiden.

Je zult deze plant over het algemeen slechts eens in de 2 tot 3 jaar moeten inruilen.

Dit is de perfecte tijd om het potmedium te vervangen, dat niet alleen de voedingsstoffen aanvult maar ook minerale afvalstoffen of chemicaliën verwijdert die zich in de oude grond hebben opgebouwd.

Maar als je wortels uit de drainagegaten of het bodemoppervlak begint te steken, kun je de plant naar een container overbrengen die op elk moment groter is in het groeiseizoen.

Vanwege de langzame groei, hoeft de youl zelden deze plant te snoeien buiten het vormgeven ervan of het verwijderen van beschadigde of zieke bladeren.

Ook, als het blad heeft een fatsoenlijke rijpe grootte, vegen ze af een keer per week of zo kan helpen met fotosynthese.

Het is onwaarschijnlijk dat je toegang hebt tot zaden, maar het is zowel gemakkelijker en leuker om zich op andere manieren voort te planten.

Probeer je hand in de lucht lagen of gebruik een aantal knipsels, die kunnen worden gekweekt in de bodem of water.

Geschilderde Lady Philodendron Pests Or Diseases.

De plant is gevoelig voor de gebruikelijke verdachten, zoals:.

Ook de meest voorkomende ziekten zoals zwarte bladvlek, poederachtige meeldauw en wortelrot zijn de belangrijkste risico's, meestal veroorzaakt door hoge vochtniveaus of besmettingen.

Zoals bij alle Philos, Painted Lady bevat hoge hoeveelheden calciumoxalaat kristallen, die worden beschouwd als giftig voor mensen en huisdieren.

Terwijl deze plant zeker een kamer zal opvrolijken in een hangende mand of als een klimmer, dat is niet het enige voordeel.

De aanwezigheid van calciumoxalaat laat deze plant toe om toxinen uit de lucht te trekken, helpend om de hele ruimte te zuiveren.

Ze zien er ook geweldig uit als een achtergrond voor grenzen of voor muren wanneer gekweekt buiten.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

Dit maakt het misschien wel de oudste gecultiveerde plant die we kennen.

De sierwaarde neemt toe naarmate de plant ouder wordt.

De Cyclas groeit langzaam en heeft daarom weinig voeding nodig. Omdat de Cycas een langzame groeier is, heeft de plant niet per se extra voeding nodig. Gewoonlijk produceert hij slechts één nieuwe bloemtak of blad per jaar. Geel blad is niet meer te redden en kan je het beste verwijderen. Bruine bladranden kunnen ontstaan bij te veel aanrakingen van mensen of een te lage luchtvochtigheid. Hoeveel water je Cycas nodig heeft is afhankelijk van de standplaats, potmaat en jaargetijden.

De wortels zijn gevoelig voor te veel water.

De palmen geven een luxe uitstraling wanneer deze bij de entree van grote gebouwen worden gezet. De Japanse sago groeit vrij langzaam, zodat u de pot slechts om de drie à vier jaar hoeft te verversen. Doe dit bij voorkeur in de lente zodat eventuele beschadigingen aan de wortels sneller kunnen herstellen. Pas hier vooral mee op met huisdieren, al zal het harde blad van de palm voor weinig dieren aantrekkelijk zijn om op te kauwen.

Hij ontvangt liever te weinig dan te veel water en kan bij goede verzorging meerdere generaties overleven!.

Ze worden gekweekt uit zaad, maar het kiemproces is moeilijk, duurt lang en is niet altijd succesvol. Een gewone meststof voor kamerplanten is het beste en zorg ervoor dat u de wortels niet verdrinkt. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Door de lagere temperatuur verdampt het water van de plant minder snel. Heeft jouw huis nog radiatoren? Zet daar in de winter een bakje water op zodat het water verdampt. Het verpotten van je Cycas is vaak pas nodig. Het is raadzaam deze te snoeien en de kamerplant dichterbij het raam te plaatsen. "Decorum geeft goede informatie over waar je plantje vandaan komt, de bezorging is snel, en de plant zelf was ook nog eens mooi en gezond.

Dit kun je zelf creëren door een bakje water op de radiator te zetten wanneer deze aanstaat.

Je Cycas heeft maar weinig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Het komt maar weinig voor dat de Cycas bloemen zal krijgen als. Dit is zichtbaar door gele bladeren. Deze eigenschappen kun je vinden in. Pas echter op met de overgang naar direct zonlicht. Staat de plant in de zomer buiten, pas dan op met de overgang naar direct zonlicht. Zet je Cycas dan in goede waterdoorlatende en luchtige grond dat het water altijd goed kan afvoeren.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas verzorging

Halloween Decoratie voor de Tuin - Enge Ideeën voor de Buitenruimte.

Schildluis zijn kleine beestjes die het sap uit de bladeren zuigen.

Omdat het blad relatief hard is, zal het de plant niet schaden, maar uiteraard wil je liever geen ongedierte op de plant. Cycas stekken is alleen mogelijk door middel van zaad. Sommige Cycas revoluta kunnen er wel 15 jaar over doen om te bloeien als ze in een pot staan. De Cycas revoluta groeit niet bijzonder snel, waardoor je deze kamerplant niet vaak hoeft te verpotten. Dit kun je helpen voorkomen met een pot met drainagegat (zoals. Vooral de Cycas Revoluta is goed verkrijgbaar in de Nederlandse handel.

In de winter kan je Cycas gemakkelijk een week zonder water.

Dit komt omdat de Cycas erg langzaam groeit. kun je de Cycas revoluta gerust buiten zetten. In de lente en zomer kan deze kamerplant ook naar buiten. Het is wel raadzaam 10% hydrokorrels door de grond te mengen. Cycas Verzorging & Onderhoud - Sunshine Grow ornamentals. Gele bladeren kunt u het beste tot aan de stam afknippen om hun sierwaarde te behouden. Als de grond droog aanvoelt, is het een goed moment om water toe te voegen. of dit nu bewust of in het voorbij lopen is kunnen de bladeren bruin worden. Gelukkig is schildluis op een biologische manier te bestrijden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, roofkevers.

Cycas revoluta planten komen oorspronkelijk uit Japan en zijn tropische planten.

Extreme schommelingen in het weer zijn ook schadelijk voor de Japanse sagopalm. De stam kan vertakken, wat de sierwaarde verder verhoogt. Verzorg de palm wel goed, want van slecht onderhoud kan de palm maar moeilijk herstellen. Indien nodig kunt u zand of organisch materiaal toevoegen om de groei te bevorderen.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen