How to grow and care for philodendron birkin

How To Grow and Care for Philodendron Birkin.

How To Grow and Care for Philodendron Birkin.

Soms resulteert een toeval van de natuur in iets echt verbazingwekkends.

Dat was het geval met de Philodendron Rojo Congo (fil-oh-DEN-dron ROH-jo KON-go), een populaire cultivar die voor het eerst werd gecreëerd in 1996.

Een blad op de plant gemuteerd spontaan om unieke variatie te tonen.

Het blad werd met succes geknipt en gekweekt, resulterend in een verrassend stabiele gevarieerde sport genaamd Philodendron Birkin.

Zulke verhalen binnen de Araceae familie komen vaker voor vanwege hoe populair aroid planten zijn, maar het is nog steeds een relatief zeldzame gebeurtenis om een stabiele te krijgen.

De eeuwigdurende Birkin is snel in populariteit gegroeid sinds zijn introductie, en zijn soms genoemd door de bijnaam witte golf.

Birkin is niet het grootste type filodendron op welke manier dan ook, maar zijn gematigde groei en bushier vorm maken dit feit goed.

Wanneer ze goed ondersteund worden, bereiken ze meestal een maximale hoogte van ongeveer 19 tot 32 centimeter.

Hun geen klimmers en de steun is vooral nodig om te voorkomen dat ze onder hun gewicht kunnen kantelen.

De belangrijkste trekking van deze plant is de bonte, groenblijvende bladeren, die helder geel tot romig witte pinstrepen op een donkergroene achtergrond plaatst.

De bladvormen zijn ovaal tot hartvormig met een zacht punt en kunnen gele marges ontwikkelen.

Jonge bladeren missen deze variatie en zijn een lichtere kleur groen, waardoor extra contrastlagen worden toegevoegd.

In zeldzame gevallen kunnen bladeren zich zelfs ontwikkelen in rode of crèmetinten.

Voeg toe aan die dikke limoengroene stengels, en het is gemakkelijk te zien waarom Birkin zo goed geliefd is.

Zoals met de meeste filodendrons, zal Birkin binnen bloeien buiten zeer zeldzame gevallen.

Uw Philodendron Birkin heeft dezelfde tolerantie voor gedeeltelijke schaduw als zijn familie, maar u wilt misschien vasthouden aan de heldere kant van de dingen.

Het vermijden van direct zonlicht, steek je Birkin in de buurt van een zonnig venster, bij voorkeur met indirecte, doffled of diffuse lichtblootstelling gedurende 6 tot 10 uur per dag.

Groeilampen zijn een uitstekend kunstmatig alternatief, hoewel een combinatie van fluorescerende en gloeiende verlichting in mindere mate zal werken.

Merk op dat donkerere omstandigheden de variaties zullen doen vervagen.

Zoals bij de meeste filodendrons, Birkin verkiest een matig hoge vochtigheid van ongeveer 60% maar kan omgaan met de meeste vochtigheidsomstandigheden.

Als je het telen in een bijzonder droge kamer, probeer dan uw Birkin voorzien van een kiezelbak of kleine persoonlijke bevochtiger.

Zorg ervoor dat de bevochtiger of andere potentiële tochtbronnen uit de buurt van de plant blijven, omdat het niet als plotselinge temperatuurveranderingen doet.

Over temperatuur gesproken, uw Birkin heeft hetzelfde temperatuurbereik als de meeste filodendronsideaal tussen 60° en 75° graden Fahrenheit.

Alles boven 85° graden Fahrenheit of onder 50° graden Fahrenheit kan uw planten groeien en eventueel zelfs beschadigen of doden.

Planten, zoals mensen, hebben wat variatie nodig tussen nacht en zeggen voor zowel licht als temperatuur, dus een goede vuistregel is om de kamer 5° tot 10° Fahrenheit koeler te maken's nachts dan tijdens de dag.

Het is zeldzaam om de meeste filodendrons buiten in de VS te zien groeien, hoewel plantenbezitters ze vaak in de zomermaanden buiten brengen.

Waarschijnlijk zul je de plant niet in staat zijn om in de grond te groeien zonder een koud kader of een andere vorm van winterbescherming, maar filodendrons zijn het best bekend als huisplanten toch.

Net als de meeste filodendrons zoals vochtigheid, geeft Birkin echt de voorkeur aan de sauna boven een bad.

Met andere woorden, het heeft een beetje meer gevoeligheid voor natte grond dan zijn familie.

Dat wil niet zeggen dat je de grond volledig moet laten drogen.

In plaats daarvan, gebruik de nat-en-droge methode om ervoor te zorgen dat uw Birkin krijgt precies de juiste hoeveelheid.

Plaats gewoon je vinger in de grond om te controleren hoe droog het is.

Philodendrons hebben over het algemeen water nodig wanneer de grond droog is 1 inch omlaag, maar Birkin zal waarschijnlijk de voorkeur geven aan 1 1⁄2 tot 2 inch.

Als de plant tekenen van uitdroging vertoont bij het drenken op 2 inch, probeer dit te doen op 1 1 1⁄2 inch.

Ook, houd in gedachten dat ongeveer 98% van de waterplanten verbruikt gaat naar transpiratie (vergelijkbaar met zweten), zodat hoe vochtiger de kamer, hoe minder water de plant nodig zal hebben.

Tijdens het groeiseizoen, filodendrons over het algemeen profiteren van een beetje mest.

Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare huisplant meststof (organisch, indien mogelijk) één keer per maand, maar zorg ervoor dat u in de herfst en de winter terug te snijden, ook al is de plant altijd groen, het heeft nog steeds een rustperiode.

Indien gewenst, kunt u een aantal koffiegronden (zorg ervoor dat een organische component zoals het versnipperen van de koffiefilter) of andere stikstof boosts aan het begin van de lente te helpen stimuleren nieuwe groei.

Hoewel goede drainage een must is, zullen de meeste standaard potmixen goed werken voor je Birkin.

Philodendrons als een zure tot neutrale pH, en deze cultivar zal het gelukkigst zijn rond 6.

Om de drainage te verbeteren, wil je de grond misschien wijzigen met een aggregaat zoals perliet of grof zand.

Ook organisch materiaal zoals kokosnoot of sphagnum mos kan de plant helpen voeden met behoud van langere pH-niveaus.

U kunt ook een bodemloze mix van sphagnum mos en perliet, turfmos en vermiculiet gebruiken, of recht sphagnum mos gebruiken.

Net als bij andere filodendrons, zal Birkin om de 2 tot 3 jaar moeten worden opgenomen, bij voorkeur in de lente.

Afstudeer één containergrootte groter als je wortels uit de potten afvoergaten ziet porren.

Zelfs als niet wortelgebonden, is dit een uitstekende tijd om het potmedium te vervangen door vers materiaal, omdat de oude mix meestal uit de voedingsstoffen zal worden gezogen en waarschijnlijk een opbouw van zouten en andere toxinen heeft.

Je kunt beschadigde of zieke bladeren snoeien in de herfst of lente.

Niet alleen zal dit nieuwe groei stimuleren, maar het zal er ook voor zorgen dat de plant een mooie bosachtige vorm behoudt.

Zorg er gewoon voor dat je niet te enthousiast wordt, want het kan tijd kosten voor Birkin om vervangende bladeren te laten groeien.

U zult ook willen vegen de bladeren wekelijks, met behulp van Dawn afwaszeep en water of een neem blad glans.

Vermijd het gebruik van commerciële producten, aangezien deze vaak chemische stoffen bevatten waar Birkin gevoelig voor kan zijn.

In tegenstelling tot vele andere populaire filodendron cultivars, is deze plant niet gepatenteerd, maar voortplanting is nog steeds een beetje lastig.

Omdat de plant het resultaat is van spontane chimerische mutatie, worden ze het meest geproduceerd via weefselcultuur.

Het is een zeer stabiele plant, maar vanwege hoe nieuw het is, is er een kans dat zich voortplantend uit zaad of zelfs stekken kan resulteren in de nieuwe planten die terugkeren naar Rojo Congo.

Je zou ook kunnen eindigen met een totaal onverwachte sport, die leuk of frustrerend kan zijn, afhankelijk van je doelen in het propageren van de plant.

Zoals met de meeste filodendrons, Birkin is bestand tegen variaties in vochtigheid.

Als gevolg daarvan is het niet gevoelig voor plagen of ziekten, hoewel de gebruikelijke verdachten nog steeds kunnen nemen verblijf.

Ondertussen is wortelrot het grootste ziekterisico.

Hoge vochtigheid of de aanwezigheid van honingdauw kan schimmelinfecties aantrekken, zoals:.

Alle filodendron planten bevatten calciumoxalaat kristallen, die giftig zijn voor huisdieren (en ook niet zo groot voor mensen).

Zorg ervoor dat uw Birkin plant weg te houden van kleine, nieuwsgierige handen en poten, zodat niemand ziek wordt.

Deze plant kan een echte showstopper zijn, dankzij zijn variatie.

Terwijl het ziet er geweldig in een hangende mand of op een boekenplank of tafel, moet je het een beetje steun te geven, zodat het niet begint leunen naar een kant.

Zolang het genoeg licht krijgt, is Birkin een uitstekende keuze voor de keuken of badkamer.

Het heeft zelfs de filodendron troef van het zijn van een schone luchtinstallatie, het toevoegen van functie aan vorm.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking met Amazon.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

De plant wordt geassocieerd met luxe omdat hij vaak voor grote panden bij het entree staat. Geel blad is niet meer te redden en kan je het beste verwijderen. De behoefte aan water van de meerjarige kamerplant is gering. Cycas Revoluta (Varenpalm) kopen? Tips & weetjes. In de aanbieding al verkrijgbaar vanaf 129,95. Na drie weken zie je (mits het zaadje half boven de grond uitsteekt) een worteltje verschijnen dat snel zijn weg naar de aarde vindt. Gek op hortensia? Geef haar het beste plekje in je tuin!. Doe dit absoluut niet in de winter.

Daarnaast moet je de plant natuurlijk genoeg water geven, maar zorg niet voor doorweekte grond.

Welke plantenvoeding heb ik nodig voor de Cycas Revoluta?. Cycas panzhihuaensis - stam 80 cm - totale hoogte 200 cm - pot Ø 55 cm [PALLET].  komt uit de familie Cycadales. Hij is niet winterhard, en moet bij de eerste vorst reeds naar binnen gehaald worden. Cycassen vragen weinig onderhoud, omdat de plant langzaam groeit en weinig water nodig heeft. Geef niet meer water dan de grond kan absorberen. Omdat het blad relatief hard is, zal het de plant niet schaden, maar uiteraard wil je liever geen ongedierte op de plant.

Zorg dus voor een goede drainage.

Een Cycas revoluta is erg makkelijk in onderhoud. html(hNewPrice); eUnitElement. Scherpe aanbiedingen - Verse planten met garantie - Altijd snel thuisbezorgd. Een geschikte standplaats is: Kies een lichte plek, maar niet in de volle zon. Te koop bij winkels zoals Groenrijk, Tuinland en Intratuin. De Cycas Revoluta kom je soms ook tegen als: Vredespalm en Cycaspalm.

Cycas Revoluta online bestellen? Vergelijk plantenshops.

Er worden tips over het verzorgen van kamerplanten gegeven en je kunt terecht met vragen over alles wat met bloemen te maken heeft.

Cycas revoluta - stam 35-45 cm - totale hoogte 130-150 cm - pot Ø 45 cm [pallet]. Schimmel leidt echter vaak tot problemen. Cycassen staan het liefst op een gemiddelde tot een . html(hNewPrice); eUnitElement. Met jouw eigen track-en-trace code zie je precies hoe laat de bezorger er is. Toch is het niet altijd een gemakkelijke plant, wanneer de verzorging niet ideaal is, is het herstel ook traag. De basisregel hier is: Kies een lichte plek, maar niet in de volle zon. Zodra de kamerplant in de kern nieuw blad gaat aanmaken heeft de plant meer water nodig. Speciale voeding voor palmen, een keer per maand.

Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 jan 2012 om 17:51.

Met de kenmerkende groene bladeren een eyecatcher in jouw huis. Hieronder lees jij alles over plantenverzorging. In de natuur bloeit de cycaspalm, maar in je kamer bijna nooit. Dit zorgt voor maximale versheid en geen beschadigingen. In de winter op een koele plaats overwinteren. Deze stoere plant komt uit Zuidoost-Azië en wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn sierlijke bladeren. Cycas Revoluta water geven: hoe vaak moet dat?.

Selecteer de gewenste maat en bestel er indien gewenst een bijpassende pot bij.

Cycas revoluta - Palmvaren / vredespalm | MijnTuin. Indien een gehele 'veer' geel is knip je deze bij de stam af. De Cycas revoluta kan je vermeerderen door te zaaien, of door de zijscheuten te laten wortelen in zaai en stekgrond. Een grotere pot stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creeërt een grotere waterbuffer omdat de grond meer vocht kan opnemen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas palm informatie

Hiervoor is geduld noodzakelijk.

Het is daarom van belang dat de grond uitdroogt alvorens deze binnenplant opnieuw water krijgt.

Je kan hem in de volle zon zetten, maar in mijn ervaring groeit hij het best in de halfschaduw. Dit komt niet altijd door een slechte verzorging, het kan ook simpelweg oud blad zijn. Varenpalm houdt van een lichte, zonnige plek, maar geen direct fel zonlicht. container-order-button > span').

 Zoals hierboven al beschreven staat, kan je het gele blad het beste verwijderen.

Belangrijk: factoren zoals luchtvochtigheid in huis, temperatuur en de lichtinval zijn in ieder huis weer verschillend. Bepaal de gewenste afleverlocatie (adres) en kies optioneel een afleverdag / tijdstip. Geldt alleen binnen Nederland, m. Bij ons geschikt voor kuipcultuur maar de planten zijn wel prijzig. Over het algemeen is de cycaspalm tevreden met een matige watergifte. Verpotten is daarom niet vaak nodig.

De Cycas wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn sierlijke bladeren op een stoere en robuuste stam.

Pas echter op met de overgang naar direct zonlicht. Oudere exemplaren kunnen een stamhoogte van 3 m bereiken met bladeren tot 2 m lang.  Voelt de grond na een week nog steeds vochtig, dan is het raadzaam om minder water per gietbeurt te geven. Pak de Vredespalm voorzichtig uit de omdoos. Wil jij een nieuwe kamerplant kopen, maar geen zin om naar het tuincentrum te gaan? Online bestellen van de Vredespalm is dan een uitstekende optie. Blijft de luis terugkomen, gebruik dan chemisch of biologisch bestrijding. Hiervoor geldt: Speciale voeding voor palmen, een keer per maand. Indien nodig kan je ook extra plantenvoeding of extra benodigdheden zoals extra potgrond meebestellen.

Gebruik een luchtige goed doorlatende grond.

De Cycas heeft een luxe uitstraling en staat daarom vaak bij bedrijven bij de entree te pronken. De bladeren kunnen tot 2 meter lang worden en de plant zelf tot 3 meter, met vele zijscheuten. Dit zaadje dient half begraven te zijn in de grond.  De kamerplant heeft ongeveer 3-5 uur direct zonlicht per dag nodig. Je Vredespalm moet je regelmatig bevochtigen om hem te laten groeien. Er staan geen artikelen in het winkelwagentje.

Vooral de Cycas Revoluta is goed verkrijgbaar in de Nederlandse handel.

Cycas revoluta plantbeschrijving La Palmeraie. Vervolgens zie je drie kleine kiemblaadjes verschuinen, waarna het eerste echte blad tevoorschijn komt. De Cycas groeit langzaam en heeft daarom ook weinig voeding nodig. Je plant wordt meestal meteen vanuit de kwekerij/tuinderij opgestuurd. Door deze innovatie blijven alle bladeren van de plant in goede staat tijdens het vervoer. Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen