Pink syngonium: how to grow and care for pink syngonium

Pink Syngonium: How To Grow and Care For Pink Syngonium.

Roze Syngonium: How To Grow and Care For Pink Syngonium.

Het vinkende roze Syngonium is verwant aan de Philodendron.

familie staat het meest bekend om zijn vining huisplanten, mensen zien vaak de vele filodendrons en vergeten hoeveel andere planten er in de familie zijn.

Roze (zonne-GO-nee-um po-do-Fil-um) is een prachtig voorbeeld.

Niettemin, de planten ouder soorten heeft een breed natuurlijk bereik in het grootste deel van Midden-Amerika, van Mexico tot Bolivia.

Roze wordt vaak aangeduid als roze pijlpunt plant of roze.

is zo populair dat zijn genaturaliseerd in vele gebieden waar het is ontsnapt tuinen, wat leidt tot een populaire misvatting dat zijn een variant (natuurlijke variatie van een soort) in plaats van een cultivar (mens-gecultiveerde variëteit).

Als gevolg daarvan, het deelt ook de moederplanten vele bijnamen, zoals:.

African Evergreen Plant (hoewel het niet inheems is in Afrika).

Arrowhead Philodendron (want zoveel mensen denken dat alle aroiden filodendrons zijn).

Met het vermogen om 1 voet per groeiseizoen te groeien, wordt deze snelle kweker niet zo groot als hij binnen groeit.

Gegeven de juiste ondersteuning, zal een rijpe plant slechts ongeveer 2 meter hoog en tot 2 meter breed zijn.

Natuurlijk is de ware show-stopper zijn pijlpuntvormige bladeren, die af en toe gelobd kunnen verschijnen.

De onderkant van Pink Syngonium is groen, zoals de moederplant.

Echter, deze cultivar heeft roze accenten op de top, die bijna iriserend kan zijn in de juiste verlichting.

Zoals met de meeste aroÔden, zul je waarschijnlijk nooit zien deze plant bloeien in gevangenschap, en de bloeiwijze neigt te zijn onopvallend zelfs als het doet.

Roze Syngonium kan lage lichtniveaus verdragen maar zal daardoor zijn kleur verliezen.

In plaats daarvan, houd het in helder, indirect of gefilterd licht.

Dit kan inhouden dat het naast een helder venster blijft waar de stralen geen direct contact maken.

Je kunt het ook in een oost of west venster plaatsen om de zachtere volle zon in de ochtend of avond te krijgen, maar het is gedeeltelijk beschaduwd de rest van de dag.

Het hebben van het bij een zuidelijk venster met een pure gordijn zal ook werken.

Wees er zeker van dat het niet aan de harde middagzon onthult, want dit kan gemakkelijk de bladeren verschroeien.

Een ander gebied waar je veel ruimte hebt is vochtigheid.

Je kunt een gezonde roze Syngonium in 40% tot 50% vocht.

Echter, het zal gedijen met niveaus tot 70% procent.

Overweeg het houden in een heldere keuken of het verstrekken van een bevochtiger of kiezelbak voor die kleine extra boost.

Aroïden zijn tropische planten, en je kunt deze bijzondere cultivar buiten laten groeien in USDA hardness zones 10a tot 12.

Wees je ervan bewust dat het gevoelig kan zijn voor plotselinge temperatuurveranderingen en is bekend dat het veel groter is dan het binnen groeit, waardoor het soms aan tuinen kan ontsnappen.

De plant geeft de voorkeur aan temperaturen tussen 60° en 85° graden Fahrenheit.

Alles hierboven kan de plant beschadigen, terwijl lagere temperaturen zijn groei belemmeren.

Als de temperatuur 50° graden Fahrenheit of lager raakt, kan het de plant doden.

Probeer het weg te houden van bronnen van plotselinge tocht, zoals airconditioners, ventilatieopeningen, of vaak gebruikte deuren.

Pink Syngonium heeft een kleine hoeveelheid droogtetolerantie, dus het zal niet sterven als je een besproeiing tijdens de vakantie mist.

Echter, overbewatering kan een groot probleem zijn.

Om ervoor te zorgen dat uw wijnstok krijgt precies de juiste hoeveelheid water elke keer, doe het volgende:.

Eerst, steek je vinger in de grond. Als zijn droge 1 inch naar beneden (ongeveer de eerste knokkel diep), zijn tijd om water.

Gebruik kamertemperatuur gedistilleerd water of natuurlijk regenwater en giet langzaam en gelijkmatig op de grond zonder dat de plant nat om het risico van stamrot te voorkomen.

Werk langzaam rond de bodem van de plant totdat het bodemoppervlak niet langer zo snel kan absorberen als je giet of je ziet vocht uit de afvoergaten beginnen te sijpelen.

Een uitgebalanceerde vloeibare huisplantmeststof verdund tot halfkracht is perfect voor deze plant.

Voer één tot twee keer per maand in het voorjaar en de zomer, waarbij de frequentie wordt gebaseerd op hoe je Syngonium reageert.

Zorg ervoor dat u alle instructies op het pakket volgt voor de beste resultaten.

Sommige kwekers gebruiken liever slow-release meststoffen, maar terwijl dit minder werk voor u betekent, betekent het ook minder voeding voor de plant.

In tegenstelling tot vloeibare meststoffen zal een graankorrel of capsule met trage afgifte in de loop van de tijd afbreken, maar sommige voedingsstoffen degraderen sneller dan andere.

Dit resulteert in het krijgen van een uitbarsting van sommige voedingsstoffen terwijl wordt beroofd van anderen op een bepaald moment.

U kunt ook verschillende zelfgemaakte of biologische supplementen gebruiken als de plant een tekort vertoont.

Roze Syngonium houdt van zure bodems met een pH van 5.

Echter, de meeste planten zullen beginnen te lijden als blootgesteld aan een pH van minder dan 6. 1, dus zijn over het algemeen het beste om de plant in een pH-bereik van 6. 5 (iets zuur) zodat elke nabijgelegen planten zal worden beschadigd.

Dat gezegd hebbende, leemrijke, goed doorlatende grond werkt het beste.

Peat mos kan een ander groot additief zijn om het organische gehalte te verhogen, maar vermijd het gebruik van sphagnum mos, omdat het de bodem neutraler zal maken in plaats van zuurtegraad toe te voegen zoals turf doet.

Een goede bodemvrije mix zoals die gewoonlijk gebruikt voor filodendrons kan ook wonderen doen.

Deze mixen omvatten kokosnoot kokos en orchidee schors voor de basis, met turf mos, geactiveerde houtskool, perliet, en worm gietstukken toegevoegd om extra voedingsstoffen en helpen filteren schadelijke stoffen.

Vanwege de snelle groei, moet je jaarlijks je roze Syngonium verzilveren.

Dit kan elke wortel-bening verlichten (vanzelfsprekend als je wortels uit het bodemoppervlak of drainagegaten ziet polsen) door de plant te laten afstuderen naar één containergrootte groter.

Belangrijker nog, het laat je het potmedium vervangen door vers materiaal, zodat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt terwijl het verwijderen van elke verontreiniging uit mineraalafval achtergelaten door meststof, water, of afval chemicaliën.

Roze Syngonium is een snelle kweker, wat betekent dat je nodig hebt om het jaarlijks te snoeien in de lente.

Dit stimuleert niet alleen nieuwe groei, maar het kan ook de plant vorm geven en leiden tot een voller uiterlijk.

Verwijder eenvoudigweg elke leggy groei, samen met beschadigde of zieke bladeren.

Het is zeer zeldzaam om deze plant bloei te zien, zodat het zeldzaam is om er een uit zaad te laten groeien.

Het goede nieuws is dat je je gemakkelijk kunt voortplanten door steelstekken in zowel bodem als water.

Deze wijnstok heeft een lichte droogtetolerantie, waardoor het hier en daar een besproeiing kan missen.

Zoals bij de meeste aroïden, is het redelijk resistent tegen plagen en ziekten, maar kan het nog steeds besmet raken door meelluizen of spinnenmijt.

Op dezelfde manier, de meest voorkomende ziekte risico's zijn bacteriële ziekte, wortelrot, en stamrot die allemaal kunnen worden veroorzaakt door onjuiste watergedrag.

Een andere gemeenschappelijke aroide eigenschap deze plant deelt is het hoge calciumoxalaatgehalte, dat kan giftig zijn in verschillende mate bij zowel mensen als huisdieren.

Dit is een andere grote keuze voor het ophangen van manden.

Gegeven de juiste steun op een plek met voldoende zonlicht, kan roze Syngonium kleur toevoegen aan elke ruimte.

De tolerantie om te verwaarlozen maakt het ook een perfecte beginner plant.

Ten slotte, zijn een schone lucht plant, wat betekent dat het trekt giftige stoffen uit de lucht, zoals benzeen, formaldehyde en xyleen, die het vervolgens omzet in voedsel.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

Aan de Cycas zelf hoeft u niets te doen.

Zeker niet met kunstmest! Meng nooit roze of blauwe korrels met de grond tijdens het verplanten, anders verbrand je de wortels.

Oudere exemplaren kunnen een stamhoogte van 3 m bereiken met bladeren tot 2 m lang. Zoals vermeld onder het stukje zaden weken zul je zien dat na 2 dagen enkele zaden nog drijven (en rammelen). container-order-button > span'). Maar ook deze techniek is zeker niet noodzakelijk!. In de lente en zomer kan deze kamerplant ook naar buiten. Zodra het zaad gekiemd is en de wortel zijn weg zoekt naar beneden, is het tijd op het zaad te verpotten. De Cycas sproeien is niet noodzakelijk, maar bevordert absoluut de gezondheid. Daardoor zijn erg grote exemplaren erg in trek maar wel goed prijzig.  Zoals hierboven al beschreven staat, kan je het gele blad het beste verwijderen.

Cycas panzhihuaensis - stam 60 cm - totale hoogte 170 cm - pot Ø 55 cm [PALLET].

Plaats deze kamerplanten daarom niet te ver van het raam. Deze plant bestaat al eeuwenlang en is van oorsprong uit tropisch Azië. Zorg dus voor een goede drainage.  komt uit de familie Cycadales. Hoe kun je een Trachycarpus zelf strippen?. De plant kan dit gemakkelijk opnemen. Alles over palmen in België en Nederland!. Blijft de luis terugkomen, gebruik dan chemisch of biologisch bestrijding. hier bij vraag ik informatie over deze palm varens die ik nog buiten heb staan.

Omdat het blad relatief hard is, zal het de plant niet schaden, maar uiteraard wil je liever geen ongedierte op de plant.

Bij mijn zaden van Bali zaten twee soortgelijke zaden, met bleekgroene zaadhuid, ik heb ze laten weken(24 uur), en alles verwijderd tot ik een blank bolletje over hield.  Daarna legt u de zaden bovenop de zaaigrond. Probeer de plant niet te vaak te verplaatsen. Je kan hem in de volle zon zetten, maar in mijn ervaring groeit hij het best in de halfschaduw.

Plaats de Cycas in de lente op een warmere locatie met meer licht.

De Cycas Revoluta bij je thuis laten bezorgen gaat gemakkelijker dan je denkt.

Sluit het tuinseizoen af met herfstasters. Gebruik ook speciale Vredespalm plantenvoeding om hem te laten bloeien en groeien. Cycas Revoluta (Varenpalm) kopen? Tips & weetjes. Je plant wordt meestal meteen vanuit de kwekerij/tuinderij opgestuurd. Indien er toch schimmelvorming optreedt, kun je dit voorzichtig verwijderen. Kijk uit met kunstmest! Respecteer in ieder geval de voorgeschreven doseringen!. Zeer mooie, traaggroeiende palmsoort waarvan de jonge bladeren zich ontrollen zoals bij een varen.

Cycas is een geslacht van meer dan 60 oeroude palmsoorten die voorkomen in Australië, Zuidoost-Azië, Madagaskar en Oost-Afrika.

Als u de sagopalm wilt zaaien dient u niet op de gewone wijze te werk te gaan. Het lijkt me dan inderdaad dat die zaden aan het rotten zijn. Hij gaat mits de goede verzorging een heel mensenleven mee. Het zaadje mag plat op de aarde gelegd worden met het groene worteltje opzij. Cycassen staan het liefst op een gemiddelde tot een . Hierbij heeft de stamniet of nauwelijks water nodig. In de natuur bloeit de cycaspalm, maar in je kamer bijna nooit. Cycas panzhihuaensis - stam 80 cm - totale hoogte 190 cm - pot Ø 55 cm [PALLET].

Soorten die 123planten regelmatig verkoopt, zijn: Cycas Revoluta, Cycas Rumphii.

Verzorging Cycas (Varenpalm) - Flora Fashion. Dit houdt het vocht langer vast zodat je niet vaak water hoeft te geven. Cycas revoluta - totale hoogte 70-90 cm - pot Ø 19 cm. Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?. van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden.  Gebruik potgrond van een goed merk (DCM. De bladeren ontrollen zich van de basis naar de top (als bij varens). In de zomer is het raadzaam water te geven wanneer de grond begint op te drogen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas palm informatie

 Voelt de grond na een week nog steeds vochtig, dan is het raadzaam om minder water per gietbeurt te geven.

Enkele vergelende blaadjes op de veren kan je eraf trekken.

Toch is het niet altijd een gemakkelijke plant, wanneer de verzorging niet ideaal is, is het herstel ook traag. Het risico om het hele zaad te beschadigen is echter behoorlijk en daarom wordt deze methode niet aangeraden. Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze pagina is het laatst bewerkt op 19 jan 2012 om 17:51. kunnen ontstaan door voedselgebrek of door te weinig water.

Reactie door albertenmarijke 17 januari 2011 15:12 @.

De exacte waterbehoefte wordt beïnvloed door de temperatuur in huis, maar ook de grootte van de plant. Voor het behalen van goede kiemresultaten is de versheid van het zaad het voornaamste. (valse sagopalm) is werkelijk oeroud en de plant kan op zich ook erg oud worden. Zo ontvang jij altijd de prachtigste planten van de beste kwaliteit. Direct voor een raam op het noorden is ook mogelijk. Bemest de binnenplant met vloeibare voeding in de lente en zomer. Daar staan ze nu 4 dagen in, heeft het nut ze op te graven en ze alsnog boven op te leggen?.

De plant zal aanzienlijk sneller groeien als je mest toedient.

) zodat het water beter kan doordringen in de schil. In onze vergelijker bekijk je populaire tuincentra en shops waar je heel betaalbaar en gemakkelijk binnenplanten zoals de grote of kleine Cycas Revoluta met korting kunt bestellen en laten bezorgen. Basisregel voor deze Cycaspalm: Iedere week een beetje water geven. Met jouw eigen track-en-trace code zie je precies hoe laat de bezorger er is. Cycas panzhihuaensis - stam 80 cm - totale hoogte 200 cm - pot Ø 55 cm [pallet].

Diegene die overbleven zijn dan weer wel bijna allemaal gekiemd (en ook alweer verkocht.

Misschien bedoelde ze dat het rijpen aan de plant tot 1 jaar kan duren?. Cycas revoluta - totale hoogte 60-80 cm - pot Ø 17 cm. Schildluis kan op de hoofdnerf van Cycassen verschijnen. In de winter op een koele plaats overwinteren. Heb dit al eens geprobeerd zonder succes. Het geld overmaken kan middels betrouwbare betaalopties zoals iDeal, Creditcard, Paypal of soms achteraf. Het water moet steeds goed kunnen afvloeien. Reactie door lode 25 januari 2014 08:43 @.

Een thermosfles is natuurlijk ook geschikt.

In de winter op een koele plaats zetten bij 12-15 ° C. Tip: Je kunt ook meerdere zaden in één grote pot zaaien. Het water moet elke 12 uur ververst worden. De radiator is de ideale plaats hiervoor, of een (mini) serre in de zomer.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen